top of page
VINNARE 2019
EMELY CRONA STENBERG

Emely Crona Stenberg utsågs till vinnare av Sollos Pris 2019. Emely är initiativtagaren och grundaren till nätverket Heja Livet som hon driver tillsammans med Carro Levy. Nätverket engagerar över 114 000 medlemmar dagligen. 

 

Heja Livet är ett socialt forum för alla som identifierar sig som kvinna, präglat av systerskap, med kraft att förändra. Forumet förmedlar inom kategorier som hälsa, karriär, personlig utveckling och sociala värderingar samt lyfter aktivt fram kvinnor i olika delar och yrkesroller i samhället. De lyfter tabun och skapar tillsammans ett sunt klimat kvinnor emellan. Genom detta är Heja Livet en katalysator för kvinnligt entreprenörskap, en kraft som skapar samhällsförändring.

 

Emely, tillsammans med Carro, har drivit Heja Livet sedan 2014. Sedan start har de drivit dialoger och diskussioner kring olika aktuella teman för kvinnor där entreprenörskap är ett av dem. Nätverket har även bevisat sig fungera som en utmärkt katalysator för entreprenörskap och de har flera exempel på hur startups växt fram och formats genom nätverket. Till exempel har entreprenörer hittat sin medgrundare eller fått investerarkontakter via Heja Livet. 

 

Emely själv är 34 år och uppväxt i Höllviken i södra Skåne. Hennes passion och intresse för entreprenörskap föddes när hon arbetade med PR/marknadsföring och kom till insikt att det måste finnas fler sätt att göra karriär och uppfylla drömmar än att armbåga sig fram på andras bekostnad.

 

Efter att Emely tilldelades Sollos Pris har Heja Livet bland annat nått den viktiga milstolpen att bli fler än 100 000 medlemmar. Senaste året har de tagit fram fler stora kampanjer och projekt som de genomfört tillsammans med olika partners, några av de teman som gick av stapeln 2019 var mångfald och integration, kvinnohälsa och ekonomi. 2020 satsar de på att sätta ljuset på mäns våld mot kvinnor, miljö och hållbarhet samt jämställdhet i s.k ”manliga branscher” bland annat. 

emely_crona_stenberg.jpg

Emely om vad vinsten av Sollos Pris innebar för henne:
 

”Att vinna ett så prestigefyllt pris för entreprenörer var ett otroligt erkännande! Det både boostade vårt självförtroende i vårt arbete framåt, och jag är rätt säker på att priset fick fler att inse att vi är en nytänkande och spännande aktör inom t e x marknadsföring och samhällsförbättring som snarare fokuserar mer på viktiga värdegrunder än konsumtion när det gäller att lyfta ett varumärke i nya kontexter. Det betyder att vi kan göra mer för fler; både ge större mervärde till kvinnor och samtidigt utmana och hjälpa företagen att ta ställning.”

Övriga finalister 2019 var:

Gustaf Oscarson & Jessica Löfgren

bK8gLw+gSDi6Na%n99X.jpg
Skärmavbild 2020-03-26 kl. 15.15.41.png

VINNARE ÅRETS STUDENTORKESTER

...blev, enligt en enig jury, i år LiTHe Blås från Linköping detta år förärades med 20.000 kronor.

Läs mer om denna illustra orkester här!

bottom of page