top of page
VINNARE 2016
HEIDI HARMAN

”Starka tillväxtregioner kräver innovation och inovation kräver variation, därav är det viktigt att framtidens tjänster byggs av alla.” Heidi Harman, grundare av GeekGirlMeetUp har rest jorden runt för att inspirera unga ledare och främja kvinnligt entreprenörskap inom teknik.
"GeekGirlMeetup är är en knytkonferens för kvinnor inom web, kod och startups som ämnar att skapa nya nätverk och främja kvinnors entreprenörskap och aktiva kunskapsutväxling. GeekGirlMeetup är en plattform för tjejer och kvinnor i Techbranschen där de, för första gången, talar om och visar upp vad de kan inom teknik och träffar partners på ett avslappnat och roligt sätt”.
Rörelsen har snabbt spridit sig i Sverige och till utlandet och idag finns den på alla kontinenter. ”Jag har jobbat målmedvetet och successivt för att bygga en självorganiserad organisation där unga kan växa och ha kul medan de är med och förändrar världen".

 

Heidi har jobbat med Svenska Institutet i flera år och föreläst i Mellanöstern samt Centralafrika om entreprenörskap och GeekGirlMeetup. Vidare har hon har suttit med i juryn för Venture Cup, 30 under 30, Almegas teknikråd, Hack för Sweden och jobbat frivilligt med Teklafestivalen (Musikern Robyns initiativ med KTH), som undervisar unga tjejer i programmering och andra ICT-inriktade verksamheter.

Tidigare har Heidi startat appen Runalong som är en social gruppjoggingsite som syftar till att få fler kvinnor att spring tillsammans genom motivations- och säkerhetsfaktorer. Vidare mottog hon det prestigefyllda Womens Worlds Economic Forum Prize i Indien för “Innovative Trailblazer och Inspiration”nu i maj.”Som nästa steg i det tekniska inspirationsarbetet vill jag jobba med unga utlandsfödda tjejer vilka jag själv kan relatera till”.

Se mer om Heidi här.

Övriga finalister 2016 var:

Marwan Ayache och Fredrik Hagenius 

litheblas2016.jpg

VINNARE ÅRETS STUDENTORKESTER

...blev i år, till få överraskande i publiken, LiTHe Blås från Linköping som även detta år förärades med 20.000 kronor.

"Dictator Henrik "PV" Andersson hämtade hem det finaste priset man någonsin kan få, nämligen 
pris för Sveriges bästa studentorkester!

Sjätte året i rad som vi nu får denna fantastiska utmärkelse. TACK!"

Läs mer om denna illustra orkester här!

bottom of page